Dermalogica logoDermalogica is al jaren marktleider op het gebied van professionele huidverzorging. De producten van Dermalogica bevatten geen ingrediënten die de huid kunnen irriteren zoals parfum, gedenatureerde alcohol, afsluitende minerale oliën zoals paraffine, lanoline en synthetische geur – en kleurstoffen. Door deze producten behalen wij keer op keer de beste resultaten voor jouw huid.

Waarom Dermalogica geen minerale olie gebruikt
Minerale olie wordt al lange tijd als goedkoop basis ingrediënt in cosmetica gebruikt. Hel wat onderzoeken over de zogenaamde goede verdraagzaamheid hiervan werden de afgelopen 50 jaar gefinancierd door belanghebbende partijen als de petroleum- en de cosmetica-industrie.

Minerale olie heeft een chemische structuur waar de huid helemaal niets mee kan. Ons lichaam kan het niet afbreken dus wordt het in en rond onze organen opgeslagen (minerale olie wordt ook door de huid opgenomen). Lichaamseigen vetstoffen kunnen zich niet vermengen met deze olie die geen vitaminen bevatten waardoor ze als voeding voor de huid ongeschikt zijn. Minerale olie in het lichaam verhoogt de productie van anti-lichamen en wordt in verband gebracht met auto-immuunziektes.

Het is dus absoluut niet geschikt voor gebruik binnen een normale huidverzorging.